Δες όλα τα άρθρα
BBQ.jpg

Mini Οδηγός για τη Φροντίδα του BBQ

Τίποτα δε σηματοδοτεί την έναρξη της άνοιξης καλύτερα από ένα bbq με την οικογένεια και τους φίλους. Καθώς οι μέρες γίνονται ολοένα και μεγαλύτερες και ο καιρός πιο ζεστός, το bbq γίνεται η ιδανική δραστηριότητα για να απολαύσουμε τη φύση και την ευχάριστη παρέα. Ωστόσο, η φροντίδα του bbq ως βασικός πρωταγωνιστής στα οικογενειακά τραπέζια είναι σημαντική για την εξασφάλιση της ασφάλειας και της απόλαυσης κάθε ψησίματος. Ένα καθαρό και περιποιημένο bbq όχι μόνο εξασφαλίζει γευστικά αποτελέσματα, αλλά επίσης διατηρεί την αποδοτικότητά του και παρατείνει τη διάρκεια ζωής του. Το bbq με συγγενείς ή φίλους μπορεί να είναι απολαυστικό αλλά πόσο ευχάριστο είναι, όταν φτάνει η ώρα του καθαρισμού; Πώς μπορούμε να το κάνουμε εύκολα και γρήγορα;

Ο καθαρισμός της σχάρας προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα, κυρίως διατηρεί τη θερμότητα, δηλαδή εξασφαλίζει μια επιφάνεια ψησίματος υψηλής θερμοκρασίας. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν επιθυμείς να δημιουργήσεις το επιθυμητό χάραγμα στα φαγητά σου, το οποίο είναι η αναγνωρίσιμη υπογραφή κάθε έμπειρου ψήστη. Οι σχάρες σε κάθε ψησταριά μπορεί να διαφέρουν, γι’ αυτό το πρώτο βήμα είναι να αναγνωρίσεις την τύπο σχάρας που διαθέτει η ψησταριά σου, ώστε να εφαρμόσεις τα κατάλληλα βήματα για τη συντήρησή της.
Για να εξασφαλίσεις ότι οι σχάρες της ψησταριάς σου θα διαρκέσουν όσο το δυνατόν περισσότερο, ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές:

1. Είτε πρόκειται για ανοξείδωτες σχάρες είτε για μαντεμένιες, προτείνουμε να θερμαίνεται αρχικά η σχάρα σε υψηλή θερμοκρασία και να τρίβεται με ειδικά εργαλεία.

Fact: Είναι συχνό φαινόμενο στις πρώτες χρήσεις τα ψητά να κολλάνε, αλλά στη συνέχεια η επιφάνεια μετά από κάποιες χρήσεις γίνεται αντικολλητική.

2. Σιγουρέψου ότι καθαρίζεις την σχάρα σου πριν και μετά την κάθε χρήση.
Είναι σημαντικό να γνωρίζεις ότι η υπερβολική χρήση μαρινάδας και διαφόρων σαλτσών προκαλεί συσσώρευση λιπών, ενώ η καύση της ζάχαρης που περιέχεται στις σάλτσες αφήνει στα ψητά μια επίγευση καμμένου.

3. Προμηθεύσου τα σωστά εργαλεία και καθαριστικά.
Η χρήση εργαλείων όπως βούρτσες και σπάτουλες, μπορεί να βοηθήσει στον πιο αποτελεσματικό καθαρισμό των επιφανειών, ωστόσο βεβαιώσου ότι τα εργαλεία που χρησιμοποιείς δεν είναι αιχμηρά, ώστε να μην προκληθεί αλλοίωση των επιφανειών. Επίσης όταν έρθει η ώρα για επιλογή καθαριστικών, φρόντισε να είναι ειδικά για το κάθε υλικό σχάρας και να έχουν ήπια δράση. Απέφυγε τη χρήση καθαριστικών που περιέχουν αμμωνία ή χλώριο, καθώς αυτά μπορεί να προκαλέσουν φθορές στο υλικό.

BBQ σε εξωτερικό χώρο με τη Woodware
H Woodware είναι ιδανική επιλογή για εσένα που θέλεις να διοργανώσεις το καλύτερο bbq για την απόλυτη εξωτερική διασκέδαση.
Είμαστε υπερήφανοι για την ποιότητα και την εμπειρία που σου προσφέρουμε καθώς τα BBQ και οι ξυλόφουρνοί μας είναι κατασκευασμένοι από υλικά υψηλής ποιότητας και ανθεκτικά στη σκουριά και τη διάβρωση.

Ανακαλύψτε περισσότερα σχέδια ανάλογα με τις ανάγκες σας με την υπογραφή της Woodware!

Επόμενο άρθρο
Για τηλεφωνικές παραγγελίες & εξυπηρέτηση καλέστε στο 2421 085154 | Για τηλεφωνικές παραγγελίες & εξυπηρέτηση καλέστε στο 2421 085154 | Για τηλεφωνικές παραγγελίες & εξυπηρέτηση καλέστε στο 2421 085154 |
Καλάθι
Πληκτρολογήστε ένα όρο αναζήτησης για να εμφανιστούν προϊόντα.
Κατάστημα
0 items Καλάθι
Λογαριασμός