Δες όλα τα άρθρα
%CE%BB%CE%B1%CF%87%CE%B1%CE%BD%CF%8C%CE%BA%CE%B7%CF%80%CE%BF%CF%82.jpg

Λαχανόκηπος στη βεράντα σου: 3+1 tips.

Όταν ζεις στο κέντρο της πόλης είναι δύσκολο να έχεις πρόσβαση σε έναν όμορφο κήπο καθώς οι περισσότερες κατοικίες στο αστικό κέντρο είναι διαμερίσματα. Ωστόσο, εσύ θέλεις να δημιουργήσεις ένα λαχανόκηπο και να καλλιεργείς τα δικά σου λαχανικά και βότανα. Εμείς σου έχουμε τη λύση για να έχεις μια καταπράσινη γωνιά με φρέσκα λαχανικά που πολλοί θα ήθελαν να έχουν στη βεράντα του σπιτιού τους.


Για αρχή θα σου προτείναμε να ξεκινήσεις από κάποια εύκολα στην καλλιέργεια λαχανικά όπως είναι τα μαρούλια, οι πιπεριές και κάποια μυρωδικά όπως θυμάρι, βασιλικό και γενικότερα φυτά που αναπτύσσονται προς τα επάνω.Βήμα 1ο // Πως θα επιλέξεις την κατάλληλη γλάστρα.


Ο βασικότερος παράγοντας για να αναπτυχθεί ένα φυτό είναι το έδαφος και το μέγεθος των γλαστρών. Επέλεξε γλάστρες με το κατάλληλο μέγεθος για το είδος των λαχανικών που θέλεις να καλλιεργήσεις. Κάποια λαχανικά, όπως οι ντομάτες και οι πιπεριές, χρειάζονται μεγαλύτερη χωρητικότητα για τις ρίζες τους, ενώ άλλα, όπως το μαρούλι, μπορούν να καλλιεργηθούν σε μικρότερες γλάστρες. Χρησιμοποίησε γλάστρες με καλή αποστράγγιση καθώς και ένα καλό ποιοτικά υπόστρωμα για φυτά που είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Αυτό είναι σημαντικό για να αποφύγεις την υπερβολική συσσώρευση νερού, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολική υγρασία και προβλήματα με τις ρίζες των φυτών. Ο ξύλινος λαχανόκηπος της Woodware είναι η ιδανική επιλογή για εσένα διότι διαθέτει 6 χωρισμένα τμήματα για καλύτερη οργάνωση των λαχανικών και επιπλέον στο εσωτερικό του περιέχει ένα ύφασμα το οποίο συμβάλει στην καλύτερη αποστράγγιση του νερού. Στο κάτω μέρος του διαθέτει ένα ράφι για την οργάνωση των εργαλείων κηπουρικής εξοικονομώντας χώρο.

Εκτός από την επιλογή γλάστρας σημαντικό ρόλο έχει και η σύσταση του εδάφους.

Χρησιμοποίησε ποιοτικό έδαφος που είναι κατάλληλο για λαχανικά. Επέλεξε ένα έδαφος που είναι πλούσιο σε οργανική ύλη και θρεπτικά συστατικά, ελαφρύ και αφράτο, καθώς αυτό θα παρέχει στα φυτά σου την απαραίτητη τροφή για υγιή ανάπτυξη.

Είναι σημαντική η χρήση μεικτών εδαφών ή πρόσθετου υλικού όπως ο πετροβάμβακας ή το κομπόστ για να βελτιώσεις τη δομή και τη θρεπτική αξία του εδάφους.

Απέφυγε τα εδάφη που είναι πολύ πυκνά ή δεν αφήνουν το νερό να απορροφηθεί εύκολα, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα υπερβολικής υγρασίας ή υποβάθμισης των ριζών.


Βήμα 2ο // Πόσο και πότε θα τα ποτίζεις

Η προσεκτική διαχείριση του ποτίσματος είναι κρίσιμη για την επιτυχή καλλιέργεια λαχανικών σε μπαλκόνια και βεράντες, καθώς η υπερβολική ή ανεπαρκής υδατοκαλλιέργεια μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα με την υγεία των φυτών. Προσάρμοσε το πότισμα ανάλογα με τις ανάγκες του φυτού. Κάθε είδος έχει διαφορετικές ανάγκες ποτίσματος. Για παράδειγμα, οι ντομάτες χρειάζονται περισσότερο νερό από το μαρούλι. Προσπάθησε να αποφεύγεις το πότισμα των φύλλων και των καρπών των φυτών, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα με ασθένειες και μούχλα. Προτίμησε να ποτίζεις κοντά στη βάση των φυτών και εξασφάλισε ότι το νερό φτάνει στις ρίζες τους. Τέλος, Είναι σημαντικό να λαμβάνεις υπόψη τις καιρικές συνθήκες και την υγρασία όταν προγραμματίζεις το πότισμα. Σε περιόδους με υψηλή υγρασία, μπορεί να είναι απαραίτητο να μειώσεις τη συχνότητα του ποτίσματος για να αποφύγεις την υπερβολική υγρασία.


Βήμα 3ο // Πόσο φως χρειάζονται οι καλλιέργειες.

Η φωτεινότητα και η διάρκεια του φωτός που λαμβάνουν τα φυτά είναι κρίσιμες για τη φωτοσύνθεση και την υγιή ανάπτυξή τους. Τα περισσότερα λαχανικά και μυρωδικά χρειάζονται πολύ φως για να αναπτυχθούν καλά και να παράγουν καρπούς. Το φως είναι απαραίτητο για τη διαδικασία της φωτοσύνθεσης, κατά την οποία τα φυτά μετατρέπουν το φως σε ενέργεια για την ανάπτυξή τους. Επομένως, είναι σημαντικό να επιλέξεις μια θέση στη βεράντα σας που να λαμβάνει άφθονο φως, κυρίως άμεσο ηλιακό φως για τουλάχιστον 6-8 ώρες την ημέρα.


Βήμα 4ο // Πως θα αποφύγεις τα ζιζάνια και τις ασθένειες.

Είναι σημαντικό να ελέγχεις τα φυτά σου τακτικά, σχεδόν σε καθημερινή βάση, για ενδείξεις εντόμων και ασθενειών. Κοίτα για οποιαδήποτε ανωμαλία στα φύλλα, τα άνθη ή τους καρπούς, όπως τρύπες, αποχρωματισμένα σημεία ή σήψη του λαιμού του φυτού. Αν ανιχνεύσεις οποιοδήποτε πρόβλημα, λάβε άμεσα μέτρα αντιμετώπισης. Αφαίρεσε τα φυτά που έχουν προσβληθεί σοβαρά από ασθένειες ή έντομα για να αποτρέψεις την εξάπλωση του προβλήματος σε άλλα φυτά. Στη συνέχεια, μπορείς να κάνεις χρήση φυτικών εντομοκτόνων όπως είναι το έλαιο neem ψεκάζοντας περιμετρικά τον κορμό του φυτού.Με αυτές τις 4 απλές συμβουλές, θα έχεις καλύτερα αποτελέσματα στην καλλιέργεια λαχανικών στο μπαλκόνι σου. Το κλειδί είναι η συνεχής παρακολούθηση και φροντίδα των φυτών σου, καθώς και η προσαρμογή των μεθόδων φροντίδας ανάλογα με τις ανάγκες τους και τις συνθήκες του περιβάλλοντος.

Επόμενο άρθρο
Για τηλεφωνικές παραγγελίες & εξυπηρέτηση καλέστε στο 2421 085154 | Για τηλεφωνικές παραγγελίες & εξυπηρέτηση καλέστε στο 2421 085154 | Για τηλεφωνικές παραγγελίες & εξυπηρέτηση καλέστε στο 2421 085154 |
Καλάθι
Πληκτρολογήστε ένα όρο αναζήτησης για να εμφανιστούν προϊόντα.
Κατάστημα
0 items Καλάθι
Λογαριασμός